Het zoete aardappelboek

Het zoete aardappelboek

Naast de reguliere versie van mijn tweede boek Dieet Smakelijk heb ik 2,5 maand gewerkt aan een limited edition versie. Samen met papierfabriek De Middelste Molen en papierkunstenares Betty Disco hebben we papier gemaakt uit 20 kilo zoete aardappels (mijn favoriete ingrediƫnt dat ik heb leren kennen tijdens mijn 33 kilo gewichtsverlies). Daarvan hebben we een serie van 7 speciale boeken gemaakt die voor een groot deel bestonden uit zoete aardappel.

We haalden zetmeel uit de zoete aardappels en daar maakten we het papier van. Om de kaft te maken gebruikten we gedroogde zoete aardappel schillen en ook het zetmeel. Voor ieder van de 7 boeken gebruikten we 2,35 kg zoete aardappel.

Door het moeilijke productie proces, de lange research tijd en de vele manuren werd de prijs van het boek enorm hoog. De boeken zijn bijna volledig met de hand gemaakt. Voor het printen hebben we gebruik gemaakt van een 40 jaar oude printmachine genaamd de Heidelberg GTO-2

De verkoopprijs van ieder van deze 7 boeken is 10.999 euro. Het is het eerste boek ter wereld dat is gemaakt van zoete aardappels en het werd het allerduurste dieetboek ter wereld.

De eerste van de 7 boeken overhandigde ik aan het museum ‘Het huis van het boek’ in Den Haag. Vier andere boeken uit deze serie belanden in vier andere musea ter wereld.